Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z masłem i cukrem na puszystą masę. Ser zmielić, ciągle mieszając dodać utartą masę, szczyptę soli, kaszę , proszek do pieczenia i budyń. Do puszystej masy serowej dodać pokrojone owoce lub bakalie. Białka ubić na sztywną pianę. Ostrożnie wlewać do ciasta ciągle mieszając. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Włożyć do niej ciasto. Piec w temp. 220 stopni ok. 60 minut (po 30 minutach przykryć ciasto folią, by się nie przypaliło). po upieczeniu zostawić jeszcze kilka minut w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo dobry :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    kocham serniki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    kocham serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie serniki !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super sernik
  • 2
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    moje ulubione ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    moje ulubione ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    uwielbiam serniki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    sernik jest super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !