Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z płatkami owsianymi i przełożyć na stolnicę. Dodać jajko, sól, cukier ,cukier waniliowy i masło pokrojone w drobną kostkę. Zagnieść jednolite ciasto, zawinąć je w folię i dać na pół godziny do lodówki. Wysmarować tłuszczem tortownicę o śr. ok. 24 cm i wyłożyć 2/3 rozwałkowanego ciasta. Z reszty ciasta zrobić wałek na krawędź tortu. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Oddzielić żółtka jajek i utrzeć je z cukrem na puszystą masę. Pokroić w drobną kostkę 2/3 owoców mango, resztę w cienkie plasterki. Do masy z żółtkami dodać jogurt, skórkę z cytryny, kosteczki mango i rozpuszczoną żelatynę .
Wymieszać i wstawić do lodówki. Gdy krem zacznie tężeć, dodać ubite na sztywną pianę białka. Rozprowadzić na cieście. Tort wstawić na 2 godz. do lodówki. Krawędź tortownicy usunąć dopiero gdy krem stężeje. Wierzch tortu udekorować owocami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    No no....wygląda zjawiskowo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Bardzo ładnie ubrany.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Przyjemny torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super torcik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosiik

    wygląda przepysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosiik

    wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mniam.. musi być smaczny ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !