Sposób przygotowania

Ugotowane i ostudzone ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito. Dodać przesianą mąkę, kaszę mannę, jajka i żółtko, szczyptę soli. Podzielić na 2 części i uformować 2 spore wałki. Zawinąć w jałową lub wygotowaną gazę. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i 2-3 łyżek oleju. Włożyć knedliki i gotować ok. 20 minut, kilkakrotnie obracając. Ostrożnie wyjąć i pokroić na plastry. Podawać do dań mięsnych z dodatkiem zawiesistych sosów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię knedliki ale jak do tej pory nigdy ich nie robiłam. Przepis chętnie wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ja także ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !