Sposób przygotowania

Należy wybrać twaróg dość miękki i plastyczny, aby nie był zbyt suchy i nie kruszył się.
Wilgotnymi dłońmi toczyć niewielkie kuleczki (wielkości ok.2cm) i układać na płaskim talerzu.
Z wody i soli przygotować lekką solankę (soląc wodę do smaku) - wlać do słoika.
Talerz z twarogiem wstawić do mikrofalówki i ogrzewać ok.30 sekund na pełnej mocy - wyjąć talerz i ostrożnie przełożyć kuleczki do zimnej solanki.
Po dobie powtórzyć ogrzewanie w mikrofalówce, a następnie po kolejnej dobie - odstawić kuleczki do lodówki na minimum tydzień.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jeszcze nie robiłam sama takiego serka
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata31

    muszę wypróbować - ciekawy pomysł
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super ,muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    fajny i prosty przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !