Sposób przygotowania

Cytrynę wyszorować, osuszyć. Starkować skórkę jak najcieniej. Najlepiej tak, aby na obranej cytrynie została biała skórka. Wycisnąć sok, z którego później należy zrobić lukier.
Cukier waniliowy, cukier i szczyptę soli utrzeć z jajkami. Dodać jogurt i olej. Na koniec wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Wyłożyć do foremek i piec w temperaturze 185 stopni przez około 20 minut.
Sok z cytryny dokładnie wymieszać z cukrem pudrem (cukru dać "na oko") i posmarować ostudzone babeczki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    mmm pycha:)))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    Lubię takie babeczki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Pyszne słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    smakowicie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale smaczniutkie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Pyszne babeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !