Sposób przygotowania

Karkówkę należy umyć i osuszyć. W zależności od wagi mięsa dobieramy ilość opakowań marynaty. Marynatę łączymy z olejem i moczymy w niej karkówkę. Ja włożyłam swoją w woreczek i zamroziłam na 24 godziny, dzięki czemu wydaje mi się, że mięso było bardziej kruche. Po wyciągnięciu z zamrażalki i rozmrożeniu umieścić mięso na blaszce wraz z marynatą (np. w keksówce) i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 1,5h, w trakcie pieczenia proponuję odwrócić mięso na drugą stronę, na koniec pieczenia nabić mięso widelcem, jeśli poleci krew to znaczy, że karkówka jeszcze nie jest gotowa i należy ją piec dalej. Po wyciągnięciu z piekarnika ostudzić i używać jak wędliny na chleb.

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    muszę zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    robię podobną pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    nie próbowałam tej marynaty, a często piekę mięso do chleba :)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    hmmmm.. fajny ten przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    bardzo apetycznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    moje jedzonko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszne jedzonko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    wspaniała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !