Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serka topionego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek topiony śmietankowy duży 2 sz
kostki rosołowe 2 szt
marchewka 1 szt
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serka topionego

W 1 l wody rozpuszczamy kostki rosołowe, dodajemy marchewkę utartą na grubym oczku, bądź kroimy w cienkie plasterki i gotujemy. Do naczynia dajemy serki można je drobno pokroić, dolewamy gorącego wywaru i rozpuszczamy serki, dodajemy mąkę i śmietanę. Rozpuszczone serki wlewamy do wywaru i gotujemy prze 5 -10 min. Dodajemy grube kluski bądź jak ktoś woli grzanki. Dla mocniejszego wywaru serowego można dodać dodatkowo jeszcze jeden bądź 2 serki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 13.05.2012 11:45
Jeszcze nie jadłem zupkę z serka topionego, czas chyba spróbować :)
aacaac 08.03.2012 12:55
super
Justyna Jussstiii 06.03.2012 11:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak