Sposób przygotowania

Robimy ciasto jak na biszkopt. Dzielimy na 2 połowy. Do jednej dodajemy kakao i dobrze mieszamy. Blachę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wydrylowane wiśnie kładziemy na sitku, niech trochę obciekną z soku.
Biszkopt jasny wylewamy na blachę, potem łyżką wylewamy ciemny, tak by powstały pasy jasne i ciemne. wiśnie lekko opruszamy mąką i wykładamy delikatnie na cieście. Na koniec robimy z masła, mąki i cukru kruszonkę. Kruszymy na ciasto. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smaczności

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Karolciaf1990

    apetyczne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    fajnie wygląda i pewnie jest pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    mmmniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    może byc dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !