Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy. Z niepełnej szklank cukru bierzemy łyżkę i wsypujemy do mlka, dodajemy drożdże, mieszamy, rozpuszczamy. Rozczyn odstawiamy na 20 minut. Mąkę przesiewamy, dodajemy rozczyn, jajka, stopione masło i szczyptę soli. Dobrze wyrabiamy ciasto. Następnie formujemy kuleczki, a do ich środka nakładamy dżemy-najlepiej twardy. Pączki kładziemy na wysypanym mąką blacie. Gdy podrosną, smażymy je w gorącym tłuszczu aż się zrumienią. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Smaczności!

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    fajny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    fajny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    fajny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacyjne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm pączusie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !