Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaj z cukrem i solą,dodaj posiekaną Kasię,żółtko i śmietanę.Całość zagnieć.Owiń folią i schowaj do lodówki na ok.godzinę.Następnie rozwałkuj ciasto,wyłóż nim formę i piecz ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Na schłodzone ciasto wylej masę z ubitego mascarpone z dodatkiem przestudzonej,lekko tężejącej galaretki(przygotowanej z połowy wody).Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.Gdy stężeje wylewamy na wierzch galaretkę(przyrządzoną wg przepisu).Gdy zastygnie wycinamy szklanką lub pierścieniem 2 krążki.Układamy je jeden na drugim tworząc wieżę.
Dekorujemy całość truskawkami.


Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prezentuje się bajecznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Bardzo lubię taka formę podania deseru.
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo ładnie wygląda
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo efektownie i smacznie.
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    też mi się podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    super sprawa i wygląda rewelacyjnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    świetnie wygląda i napewno tak samo smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    zgadzam się wygląda super
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda uroczo:) na pewno smaczne
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ale fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    a jakie smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !