Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować dokładnie, obrać i pokroić w plasterki. Następnie marchew wyszorować, obrać i pokroić w plasterki. Kiełbasę czosnkową obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Kapustę poszatkować i kilka liści zostawić do wyłożenia na dno naczynia. Pietruszkę opłukać i posiekać. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem wyłożyć na spód liście następnie warstwami układać ziemniaki, marchew, kiełbasę, poszatkowaną kapustę, posypać składniki pietruszką. Każdą warstwę delikatnie oprószać bazylią, oregano, solą i pieprzem. Na wierzch położyć masło pokrojone w kawałeczki. Zapiekać około 40- 50 minut, pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temp. około 180 stopni C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kocham..:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !