Sposób przygotowania

Wymieszać mięso ze startą skórką z cytryny,pokruszonymi herbatnikami amaretto , serem parmezan, natką pietruszki, jajkami, wyciśniętą bułką.Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Uformować małe kulki i panierować w bułce tartej zmieszanej z mielonym migdałami Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć mięso,obracając kilka razy. Kiedy są ładnie przyrumienione, należy wyłożyć je na papierowym ręczniku kuchennym aby usunąć nadmiar tłuszczu. Zimne pulpeciki nadziewać na patyczki szaszłykowe na przemian z pomidorkami i listkami bazylii.
Podawać z sosem balsamicznym/oliwę zmieszać z octem balsamicznym /i pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    bardzo fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyglądaja zachęcająco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !