Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka, dodać cukier i cukier waniliowy i nadal wszystko ubijać. Do żółtek dodać proszek i ocet, dobrze wymieszać, dodać do białek wlać olej i wymieszać. Wsypać 1 szklankę mąki, do drugiej wsypać budyń i dopełnić mąką. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę 30 x 35 cm. wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią masę. Piec 50 minut w piekarniku z termoobiegiem w 170 stopniach.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    prosty:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Nie ma to jak klasyka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    piękny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ekstra
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Podstawa wielu dobrych ciast :) Piekę podobnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dobry przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zgadzam się dobry przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    ładny wyszedł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    bardzo ładny
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczna klasyka i podstawa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !