Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy dokładnie umyte kości od schabu posypujemy łyżką soli i gotujemy. Kiedy wypłyną szumowiny zbieramy łyżką. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w dosyć spore kawały i dorzucamy do wywaru. Jest to jedyna zupa do której nie kroję ziemniaków w kostkę- ale oczywiście można, mnie pasują większe kawałki. Botwinkę kroimy, buraki obieramy, myjemy i 1/2 ścieramy na tarce o drobnych oczkach a połowę kroimy w plasterki. Po 15 min. dorzucamy do gara, gotujemy jeszcze jakieś 10-15 min. po tym czasie wszystko już powinno być idealne. Na koniec dolewamy ocet buraczany, wyciskamy czosnek, dodajemy sok z cytryny i dolewamy śmietankę. Wyłączamy płomień i doprawiamy jeszcze solą i pierzem do smaku.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Co prawda nie przepadam za barszczem, ale tak ładnie podany na pewno bym spróbowała;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ekstra barszczyk :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda kusząco :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !