Sposób przygotowania

CIASTO: Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier wanilinowy i cukier puder. W kopce ciasta zrobić rowek i dodać żółtka i margarynę. Wszystko zagnieść na ciasto. Pod koniec dodać śmietanę i wyrobić dość miękkie ciasto. Wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę. SER: Ser biały zmielić dwa razy w maszynce. Następnie w osobnym naczyniu utrzeć margarynę z cukrami i żółtkami. Następnie dokładać po odrobinie startego sera. Ucierać. Dodawać budynie, oliwę, mleko i całość ucierać. W osobnym naczyniu ubić pianę z białek. Dodać do sera. Tak powstałą masę przełożyć na ciasto. Piec ok. 1 godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    bardzo kusząco się prezentuje...:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    gruby spód, ale jak widać..pulchny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszny ten sreniczek :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    apetyczny...
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    na Pani serniczka to się skuszę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !