Sposób przygotowania

Mięso z golonki dokładnie myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby było przykryte, sypiemy łyżką soli i gotujemy ok. 20 min. W międzyczasie myjemy i siekamy kapustę w drobne kawałki a kiełbasę w kostkę. Po wypłynięciu i pozbieraniu szumowin dokładamy kapustę. Gotujemy przez ok 25 min. Wyciągamy mięso z golonki, kiedy ostygnie kroimy na kawałki i wrzucamy z powrotem do garnka. Kiełbasę podsmażamy na patelni bez tłuszczu i wrzucamy do całości. Dodajemy koncentrat i zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą- jeżeli jest to konieczne. Ostatecznie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !