Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

“Kugel należy do tradycyjnych potraw szabasowych oraz świątecznych. Można podawać go jako danie główne lub serwować z daniami mięsnymi z drobiu. Słodki kugel można podawać jako deser.”
Kugel należy do tradycyjnych potraw szabasowych oraz świątecznych. Można podawać go jako danie główne lub serwować z daniami mięsnymi z drobiu. Słodki kugel można podawać jako deser.

- 300g makaronu (w oryginalnym przepisie wstążki u mnie kokardki)

- 3 jaja
- 4 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/2 szklanki płatków migdałowych
- 1 łyżka soku z cytryny

- 1/2 kostki masła
- 2 łyżki tartej bułki

- śmietana słodka 30%
- miód płynny


Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !