Sposób przygotowania

wodę wlać do garnka i zagotować przestudzić ją i połączyć z mąką i skórką od chleba odstawić w chłodne miejsce na 2-3dni,po tym czasie wymieszać zakwas przecedzić go i zagotować wystudzić,jajka ugotować na twardo,do zakwasu dolewać stopniowo śmietanę ucierając cały czas trzepaczką dodać posiekaną i umytą zieleninę przyprawić do smaku solą,cukrem i utartym czosnkiem,wymieszać rozlać do miseczek i włożyć pokrojone i obrane połówki jajek do każdej miseczki,podawać z ziemniakami i skwarkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo lubię taki chłodnik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !