Sposób przygotowania

kalarepki umyć odciąć wierzchy wydrążyć środki sparzyć je wrzątkiem a następnie przelać zimną wodą aby zachowały swój kolor,pomidory sparzyć obrać ze skórki pokroić na ćwiartki i dokładnie wykroić gniazda,cebule drobno posiekać czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć go z solą,pomidory zmiksować blenderem na gładką masę z miąższem z kalarepek,cebulą,utartym czosnkiem i oliwą z oliwek,dodać posiekane zioła oraz sól i pieprz do smaku dokładnie całość wymieszać i nalewać do wydrążonych kalarepek udekorować kiełkami lucerny i podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    spróbuję zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !