Sposób przygotowania

z mąki, jaja, wody, szczypty soli i oliwy robimy ciasto w malakserze. gotowe ciasto wykładAMY NA STOLNICĘ I DZIELIMY NA 3 CZĘŚCI- JEDNĄ PRZEZNACZAMY DO ROZWAŁKOWANIA. Z ROZWAŁKOWANEGO CIASTA WYKRAWAMY KRĄŻKI, NADZIEWAMY FARSZEM I ZLEPIAMY, KARBUJEMY JE PALCAMI.GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE. I GDY WYPŁYNA GOTUJEMY JESZCZE 5 MINUT.

farsz:
zrumienioną cebulę i ser przepuszczamy przez maszynkę,dodajemy śmietanę, przyprawy. masa serowa musi byc gładka i pulchna,gdyby farsz był zbyt lekki dodac odrobiną bułki tartej.

pierogi podajemy ze skwarkami ze słoniny i koperkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    prawie jak ruskie:)
  • 5
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    bardzo podobne
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Warte wypróbowania - zapowiadają się bardzo smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    coś dla mnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam wszystkie pierogi.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    świetnie smakują podsmażone

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !