Sposób przygotowania

Ogórki, paprykę i szynkę pokroić w kostkę. Por oczyścić, umyć, drobno pokroić. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Przygotowane składniki połączyć z ryżem, wymieszać, wbić jajko, dodać mąkę mleko i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku. Masa powinna być gęsta. Na patelni rozgrzać olej, masę ryżową nabierać łyżką i kłaść na rozgrzany tłuszcz lekko rozpłaszczając. Smażyć z obydwóch stron na rumiano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    do wypróbowania :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja robię przeważnie na słodko, ale te tez mi się podobają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !