Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, jajek i łyżki oleju rozmieszaj ciasto naleśnikowe. Następnie dodaj do smaku szczyptę soli, łyżeczkę cukru i szczyptę cynamonu. Wszystko zamieszaj raz jeszcze. Na rozgrzany na patelni olej wlewamy ciasto i smażymy naleśniki. Farsz: ser biały twarogowy rozdrabniamy widelcem, następnie zalewamy serkami waniliowymi i mieszamy razem. Dodajemy odrobine cynamonu do smaku i łyżkę cukru i znowu mieszamy. Tak przyrządzony farsz wykładamy na naleśnika i rozsmarowujemy na całej powierzchni. No i oczywiście zwijamy albo w rulonik albo składamy dwa razy na pół w trójkącik wg uznania. Naleśniki których nie zjemy zawsze można później odsmażyć raz jeszcze na patelni. Czas przygotowania około 30 minut. Polecam :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    dawno nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne tradycyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    wspaniałe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !