Sposób przygotowania

Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli, cukru i cukru waniliowego.
Do masy dodać żółtka i olej, lekko wymieszać. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać do miski z masą jajeczną.
Wymieszać dość sprawnie mikserem na małych obrotach.
Na blaszkę położyć papier do pieczenia i kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta w dość sporych odstępach.
Piec 10 minut w temp.160-170'C.
Pilnować, by się nie spaliły. Ostudzić.

Ja piekę małe porcje w silikonowych foremkach do malutkich i płaskich babeczek - mam pewność, że będą okrągłe.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre biszkopciki
  • 4
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    zapewne smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Pyszne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    mniam....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !