Sposób przygotowania

Jajka zmiksować ze śmietanką, cukrem i wanilią.
W mieszance nasączyć sucharki i ułożyć 2 warstwy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym grubą warstwą masła.
Na spód położyć grubą warstwę utartych jabłek połączonych z cynamonem, posypać niewielką ilością cukru i nakryć namoczonymi sucharkami.
Zapiec w gorącym piekarniku, aż zapiekanka się zrumieni.
Podawać na ciepło lub na zimno z jogurtem, bitą lub kwaśną śmietaną, serkiem waniliowym lub owocowym.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    szybki pomysł na deser. Ile czasu ma siedzieć w piekarniku i w ilu stopniach?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawy pomysł :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !