Sposób przygotowania

Śmietanę wlać do garnuszka, zostawiając ok. 5 łyżek.
Do śmietany w garnuszku dodać cukier, kawę, esencje waniliową i gotować na wolnym ogniu aż lekko zgęstnieje a cukier się rozpuści, często mieszając.
W pozostałej śmietanie rozpuścić żelatynę, dokładnie wymieszać.
Śmietanę lekko przestudzić, dodać stopniowo rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać, następnie dodać mascarpone i ponownie bardzo dokładnie wymieszać.
Masę rozlać do foremek, schłodzić - ja zostawiłam na noc.
Po stężeniu wyjąć z foremek zanurzając je krótko w gorącej wodzie, wyłożyć na talerzyki.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wymieszać i polać deser.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno miło łechta podniebienie ;) jak dla mnie to kulinarne arcydzieło :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ładnie udekorowane...;P to się chwali..;P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jak to pysznie wygląda,,
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !