Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, po schłodzeniu obrać ze skóry. Koperek oraz natkę pietruszki umyć, osuszyć, i posiekać. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, a następnie usunąć miąższ, a pozostałą część rozdrobnić. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Jajka roztrzepać dodać posiekana zieleninę i wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Czosnek przepuścić przez praskę i przełożyć na patelnie. Wlać olej i delikatnie przysmażyć. Ziemniaki pokroić na plasterki wrzucić na patelnie i smażyć kilka minut. Co kilka minut dodawać kolejny składnik, najpierw paprykę później pomidory. Naczynie do pieczenia posmarować tłuszczem i wszystko do niego przełożyć zalać jajkiem. Piec 15 minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !