Sposób przygotowania

Przygotowujemy: odcedzony tunczyk; jajka ugotowane na twardo - oddzielamy zotko od bialek; cebule drobno pokrojona w kosteczki; ser scieramy na tarce (duze oczka).
Do miski (proponuje plytsza ale szersza) kolejno ukladamy:
--> dwie lyzki majonezu, ktore rozsmarowujemy na dnie;
--> posypujemy na to starkowany ser (polowe porcji);
--> na to ukladamy starkowane na duzych oczkach bialka z 3 jajek;
--> polowe skrojonej cebulki
--> jedna puszke tunczyka.
--> Delikatnie solimy i pieprzymy.

Znow nakladamy dwie lyzki majonezu i lyzka "wygladadzmy" powierzchnie. I znow:
--> nakladamy ser (druga polowe),
--> na to starkowane reszte bialek,
--> reszte cebuli
--> druga puszke tunczyka.
--> Delikatnie solimy i pieprzymi.

I znow nakladmay majonez i "wygladzamy" powierzchnie. Na to posypujemy strakowane na malych oczkach zoltka.
I to wszystko :)
Moja sugestia jesli salatka ma byc podana na stol dopiero za jakis czas, to nie tarkujmy zoltek od razu bo one po jakims czasie traca swoj ladny kolor. Przed samym podaniem na stol najlepiej dopiero je posypac. Smacznego!! :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !