Sposób przygotowania

Każdą pierś z kurczaka przeciąć na pół, delikatnie nakłuć widelcem. Papryczkę drobniutko pokroić, czosnek wycisnąć przez praskę. Do miseczki wlać 2 łyżki oleju, dorzucić papryczkę, czosnek i pieprz, wymieszać. Każdą pierś natrzeć olejem z przyprawami, owinąć w folię spożywczą, odłożyć do lodówki na kilka godzin.
Po marynowaniu pierś oczyścić z przypraw, rozbić na cienkie kotlety, posolić. Każdy kawałek opanierować mąką, obtoczyć w rozbitym jajku i dokładnie obsypać sezamem.

Rozgrzać olej, na gorący wrzucić kawałki kurczaka i zmniejszyć temperaturę bo sezam szybko się przypala. Smażyć przekładając z jednej strony na drugą aż kotlety będą złotawe.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z sezamem jest pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !