Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulką kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na masełku z pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Schab kroimy w tzw "motylka" i rozbijamy jak najcieniej, posypujemy z obu stron solą i pieprzem.
Na rozłożony schab układamy plasterek sera i pieczarki z cebulką i zwijamy jak devolie.
Panierujemy mąka, jajko, bułka tarta i podsmażamy na patelni do zrumienienia , nie długo.
Układamy w brytfance i będziemy zapiekać razem z ziemniaczkami, żeby były soczyste.

Ziemniaczki gotujemy normalnie w osolonej wodzie, lecz uważamy żeby się nie rozgotowały mogą być nawet trochę twardsze. Odcedzamy i wsypujemy przyprawy , zamykamy pokrywkę i potrząsamy garnkiem by wszystko się dobrze wymieszało. Wysypujemy na blachę polaną odrobiną oleju i zapiekamy, pod koniec gdy będą już złociste posypujemy serem i zapiekamy ser.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Pysznie Ci to wyszło:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !