Sposób przygotowania

Masło zamrozić lub bardzo dobrze schłodzić. Najpierw wymieszać wszystkie suche składniki. Zimne maslo zetrzeć na tarce warzywnej do sypkich produktów, przemieszać nożem, a następnie zarobić dłonią.
Palcami rozcierać, aż kruszonka będzie wyglądała, jak mokry piasek. Zagnieść.
Kruszonka jest dobra, kiedy daje się skleić w kulę, a jednocześnie łatwo się rozsypuje.

Zawsze robię podwójną ilość kruszonki i połowę niewykorzystaną zamrażam - do kolejnego ciasta jak znalazł - bez rozmrażania ścieram na tarce.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="purple"> <font size="2"><b> *** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="purple"> </font size="3">
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super, ja najbardziek lubię migdałową, ale waniliowa też jest pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    świetna i pomysłowo z tą podwójną porcją
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    świetna ta kruszonka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !