Sposób przygotowania

Marchewkę, seler i jabłka obrać, wycisnąć sok w sokowirówce. Do soku warzywnego wcisnąć sok z cytryn i doprawić całość solą. Gotowy sok przelać do niewielkich słoików lu butelek (300-500ml) i pasteryzować przez 25 minut nie dopuszczając do wrzenia. Sok taki nadaje się zarówno jako napój, jak i dodatek smakowy do zup i sosów.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapomniałam dopisać, że soczek wprost z sokowirówki ma dość sporo pianki (jak na fotce) - trzeba ją zebrać lub mieszać, aż opadnie, przed zlaniem do butelek/słoiczków.
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="purple"> <font size="2"><b> *** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="purple"> </font size="3">
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    lubię takie soczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    najważniejsze sa witaminy mmm:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !