Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie. Na drugi dzień ugotować ją w tej samej wodzie, dodając pokrojony drobno boczek.
Cebulę posiekać, zrumienić na smalcu.
Do cebuli włożyć posiekaną kapustę kiszoną i przesmażyć, a następnie oprószyć mąką i udusić pod przykryciem.
Kiedy kapusta jest prawie miękka dodać ją do ugotowanej fasoli odcedzonej z wywaru i załość zalać śmietaną z wyciśniętym czosnkiem.
Dosolić do smaku. Dokładnie wymieszać.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="purple"> <font size="2"><b> *** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="purple"> </font size="3">
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    pycha
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Polecam - jest to pyszne i sycące danko zwłaszcza na chłodniejsze dni :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !