Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem tortowy orzechowo-cytrynowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier puder 7 łyżek
żółtka jaj 3 szt.
skórka z cytryny 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
orzechy włoskie 3/4 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Krem tortowy orzechowo-cytrynowy

Utrzeć do białości miękkie masło z cukrem pudrem. Dodawać w trakcie ucierania po jednym żółtku oraz orzechy. Na końcu dodać skórkę i sok z cytryny. Masa powinna mieć, po utarciu, jednolitą konsystencję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 03.02.2014 20:17
przyda sie niedlugo :-)
Habibi 09.03.2012 00:12
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
[email protected] 03.03.2012 16:26
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak