Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem łyżki cukru, jajek, jogurtu i aromatu kawowego. Dolać olej i wymieszać.
Do dużej miski wsypać mąki, dodać kawę zbożową i cukier.
Zalać sypkie produkty rozczynem drożdżowym bez wyrastania!
Całość wymieszać drewnianą łyżką i odstawić do wyrośnięcia - ja wstawiam do mikrofalówki.
Wyrośnięte ciasto ponownie zarobić łyżką, aby opadło i przełożyć do szerokiej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia.
Odstawić do ponownego podrośnięcia.
Piec ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 165'C

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Oczywiście, jak każdą drożdżówkę - i tę można posypać kruszonką :) Ciacho nie jest ciemne - widać w nim tylko drobinki kawy (jak mak) i czuje się lekki karowy posmak - idealna do mleka na śniadanko :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    mmmm :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    niezła
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no wygląda znakomicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !