Sposób przygotowania

Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z mąką migdałową, cukrem, przyprawami i proszkiem do pieczenia.
Banany zmiksować w blenderze z jogurtem, dodać jajko i olej.
Obie masy wymieszać delikatnie, przelać do foremek do 2/3 wysokości. Piec 20 minut w temperaturze ok. 190 st.
Z podanego przepisu wyszło mi 10 dosyć dużych babeczek.

*mąkę migdałową można zastąpić drobno zmielonymi migdałami - najlepsze do tego są płatki migdałowe. Płatki dobrze jest mielić na bieżąco w malakserze lub młynku. Nie mielę samych tylko z częścią wymienionego w przepisie cukru, wtedy migdały są miałkie i nie robi się masło migdałowe.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Banany plus migdały, to muszą być pyszne muffinki.
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobre połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo lubię zarówno migdały jak i banany :-) spróbuję zrobić przy najbliższej okazji
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Gdzie można kupić mąkę migdałową? Nie spotkałam się chyba z taką.A chętnie upiekłabym Twoje muffinki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    mąkę migdałową ja kupuję w sklepie ze zdrową żywnością, ale wiem że na pewno jest na allegro a kiedyś kupowałam na bogutynmlyn.pl
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajna forma i wypiek ..
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo fajny kształt foremki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    uwielbiam muffinki.. pyszne polaczenie smakow! chetnie bym zjadlam jedna z kawa! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !