Sposób przygotowania

w garnku z woda gotujemy kapustę kiszoną .Gotujemy ok 25 min . Dodajemy bulion warzywny i dolewamy wody do garnka .zagotowujemy .Dodajemy liść laurowy ,starta marchewkę ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,gotujemy . Na patelni na maśle podsmażamy posiekana cebulę z pokrojonym bekonem ,kiełbasa i pieczarkami .Po podsmażeniu dodajemy łyżke papryki słodkiej ,mieszamy .dodajemy łyżkę mąki i mieszamy dolewając bulion . zagotowujemy i dodajemy do garnka z kapustą i ziemniakami ,Mieszamy i gotujemy .Dodajemy garść makaronu . Doprawiamy pieprzem ,solą i zaprawiamy śmietaną .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    syte
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    Wygląda smakowicie i bardzo ciekawe wykorzystanie kapusty kiszonej.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !