Sposób przygotowania

Mleko zagotowujemy,studzimy, do ciepłego dodajemy drożdże,dwa jaja, cynamon, sól cukier i 15dkg mąki. Wyrabiamy ciasto po czym dajemy do wyrośnięcia. Później dodajemy resztę mąki i ponownie zarabiamy. Gotowe ciasto wałkujemy i wykrawamy szklanką kółka (jak na oponki) Na środku każdego kładziemy po trochu marmolady,zlepiamy brzegi tak aby się nie odklejały. Takie pierożki przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem które nam zostało. Pieczemy w 180stopniach przez nie całe 15minut. Podajemy ciepłe,posypując cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawe - warto wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !