Sposób przygotowania

Groszek (świeży lub mrożony) umyć i osączyć.
Z litra wody z dodatkiem musztardy, soli, cukru i octu zagotować marynatę.
Groszkiem wypełnić słoiczki, przekładając warstwami listków nasturcji - można jeden położyć na dnie, ze 2-3 między groszkiem i 1 na wierzchu. Do każdego słoiczka włożyć 1 ząbek czosnku w całości.
Zalać gorącą zalewą, słoiczki zakręcić niezbyt mocno i odstawić do ostygnięcia.
Po 12 godzinach zapasteryzować przez 20-30 minut.

Używać do sałatek, pizzy, zapiekanek.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !