Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier kryształ 16 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
szczypta soli
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 4 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami

Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę.Nie przerywając ucierania, kolejno wbijaj jajka (następne jajko wbijaj dopiero wtedy, gdy poprzednie połączy się z masą).Do gładkiej masy przesiej obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj.Gdy składniki się połączą, przełóż ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy, posyp oczyszczonymi truskawkami.Piec 45 minut w temp.180 stopni.Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 29.02.2012 08:32
pychotka :)
treonina 28.02.2012 18:12
pycha! to już takie wiosenne ciasto :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak