Sposób przygotowania

Odmrożone filety rybne namoczyć w mleku.Namoczone wstawić do lodówki na około 2 godziny.Po wyjęciu pokroić w średnią kostkę.Skropić sokiem z 1/2 cytryny posypać szczypta pieprzu.Przyrządzamy sos śmietanowo ziołowy.Koperek posiekany i listki bazylii przełożyć do garnka uprażyć w suchym garnku na małym ogniu przez niecała minutę,po czym wlać śmietanę.Garnuszek zdjąć z ognia gdy śmietana zabulgocze.Składniki zmiksować blenderem.Naczynie do zapiekania nasmarować cienko masłem.Na spód naczynia wlać trochę śmietanowego sosu,na sos wyłożyć pokrojona rybę równomiernie.Na rybę polać resztę sosu.Wygładzić powierzchnię łyżką.Na wierzch posypać starty sr.Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika.W 180 stopniach.Zapiekać przez około 35-40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm musi być świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    bardzo oryginalny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !