Sposób przygotowania

Kaszkę kukurydzianą zalać szklanką wody, posolić i zagotować, gdy wchłonie wodę, dolać mleko i ugotować na gęsto.
Dosypać cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Ostudzić.
Na patelni rozgrzać masło, dodać drobno pokrojoną kaszkę i przesmażyć kilka minut, stale mieszając. Banany pokroić w plasterki i dołożyć do kaszki - smażyć razem kilka minut.
Kaszkę przełożyć na talerze i polać miodem.
Podawać na gorąco lub na zimno.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny pomysł, muszę zrobić :)
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    No ciekawy prze3pis az mi sie zachciało zrobić :) dziekuje
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Uwielbiam kaszkę kukurydzianą i mam nadzieję, że wszystkim będzie ona smakowała równie dobrze, jak mnie samej.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !