Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać przyprawy i zanurzać kolejno kromki chleba tostowego - smażyć na rumiano, wyjmować na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
W międzyczasie usmażyć mięso mielone z dodatkiem posiekanej cebuli. Osobno usmażyć pokrojone lub utarte pieczarki.
Kiedy wszystkie kromki są usmażone, podzielić na trzy części i wyłożyć jedną porcją prostokątne naczynie żaroodporne. Na tosty wyłożyć połowę mięsa i pieczarek, posypać ziołami i przyprawami, polać 1 szkl. sosu pomidorowego i posypać 1/3 startego sera żółtego. Powtórzyć drugą warstwę w analogiczny sposób.
Na koniec ułożyć ostatnią porcję tostów, polać 1/2 szkl. sosu, posypać ziołami i serem.
Naczynie nakryć i wstawić do gorącego piekarnika na ok. 30-40 minut.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe te tosty
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    No w zasadzie wychodzi z tego zapiekanka... ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !