Sposób przygotowania

Ciasto:

Ubić białka na sztywna piane, dodać cukier i ubijając nadal dodawać po jednym żółtku. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać wodę, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać lekko tak aby nie było gródek z mąki. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej 2-3 łyżki mąki. Piec w dwóch formach ( w jednej jasne ciasto a w drugiej ciemne) ok. 30-40 minut. Po upieczeniu lekko schłodzić i pokroić na plastry, przekładać kremem lub masą budyniową na zmianę(raz ciemne raz jasne).Wierzch ciasta ozdobić polewą lub kremem. Udekorować według uznania :)

Krem :

Zagotować szkalnkę mleka .Zawartośc torebki Krem Karpatka rozprowadzić w drugiej szklance.Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony krem. Całość chwilę gotować, energicznie rozcierając ewentualne gródki. Po dokładnym wystudzeniu zmiksować masę z 250 g miękkiego tłuszczu (margaryna itp.) Na końcu dodać odrobinę kwasku cytrynowego do smaku lub soku z cytryny według gustu .
Uwaga !!!
Toi ciasto kroimy na skos wtedy będzie ładnie się kotrastować

SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda bardzo fajnie:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Starałam się aby ładnie wyglądało :) Robione do pracy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !