Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy tak aby było ciepłe,rozpuszczamy w nim drożdże. Mąkę mieszamy z solą,jajkiem,olejem i mlekiem z drożdżami. Wyrabiamy ciasto. Budyń gotujemy jak pisze na odwrocie opakowania. Porzeczki przecedzamy. Ciasto dajemy do wyrośnięcia,po tym czasie rozciągamy je w natłuszczonej wcześniej formie. Na cieście rozkładamy budyń i posypujemy porzeczkami. Pieczemy w 180stopniach przez ok. 35minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajny przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    super, podoba mi się
  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    super, podoba mi się
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawie...ciasto nie jest takie "suche" :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Super! Bardzo lubiłam dodatek budyniu do drożdżówek, więc i takie ciasto z pewnością będzie mi smakować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    świetne połaczenie słodkiego budyniu i kwaskowatych porzeczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    superer
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super pomysł pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    pysznie wygląda...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    marchewka

    świetne połączenie budyniu i porzeczek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takie ciasto mogę jeść codziennie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !