Sposób przygotowania

Sałatę lodową oczyści z wierzchnich liści a następnie porwać na nieduże kawałki. Kawałki sałaty wrzucić do miski. Kalarepkę obrać ze skórki, umyc i pokroić w nieduże słupki, dodac do sałaty. Jeśli przed gotowaniem nie okroiliśmy ładnie serduszek drobiowych, to teraz przed dodaniem ich do sałatki okrajamy z nieładnych, nieapetycznych części i wrzucamy do sałaty. Przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy ocet,dodajemy musztardę i szczyptę soli - mieszamy wszystko. Dolewamy oliwę i trzepaczką ubijamy sos az będzie miał konsystencję emulsji. Sosem polewamy sałatkę przed samym podaniem i mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    Sałatka z żołądkami,a w miseczce serduszka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    haha ale się pomyliłam :) dziękuję za zwrócenie uwagi hmmm - zobaczę czy uda mi się poprawić błąd

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !