Sposób przygotowania

BISZKOPTOWIEC : Białka ubić, dodać cukier i ubijać do uzyskania gęstej piany. Dodać żółtka i utrzeć na wolnych obrotach miksera. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wmieszać łyżką. Przelać na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec w 180 st. przez 25 minut. Po upieczeniu odstawić do ostudzenia. Gdy będzie zimny porwać na mniejsze kawałki. MASA: W czasie, gdy będzie się piec biszkopt zrobić masę. Ok. 100 ml mleka zagotować. Do mniejszej części dodać wszystkie składniki prócz margaryny, spirytusu i galaretki. Rozpuścić te składniki a następnie wlać do gotującego się mleka. Gdy zgęstnieje i się zagotuje dodać galaretkę w proszku. Wymieszać do rozpuszczenia się galaretki i zmiany koloru przez budyń. Odstawić do ostudzenia. Gdy masa będzie całkowicie zimna zmieszać z utartą margaryną. Dodać spirytus. Wymieszać. Następnie dodać do tego porwany biszkopt. Wymieszać i przełożyć do pucharków.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    fajny przepis
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    zjadłabym taki :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !