Sposób przygotowania

KNEDLE: Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Przemleć przez maszynkę do mięsa, dodać do nich mąki i jajka. Wyrobić ciasto. Formułować ruloniki i przecinać na knedle. Wkładać do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować ok. 5 minut.

SOS: Pokrojoną cebulkę zeszklić na margarynie. Dodać pokrojone mięso. Podlewa wodą, aż mięso będzie miękkie (ok. pół szklanki, co jakiś czas). Zatrzepać wymieszaną mąką z wodą. Przyprawić.

Sosem polewać knedle na talerzu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    Wyglądają apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie domowe jedzenie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    knedle to świetny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !