Sposób przygotowania

DIP: jogurt, chrzan, posiekana pietruszka, odrobina pieprzu

Ziemniaki i buraki gotujemy w mundurkach do miękkości. Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem odrobiny soli.

Ugotowane ziemniaki i buraki rozgnieść lub zetrzeć na tarce na małych oczkach, połączyć z kaszą, jajkami, chrzanem, bułką tartą i pokrojonym w kosteczkę kurczakiem. Całość przyprawic solą, pieprzem. Odstawić na 15 minut (kasza powinna jeszczew trochę napęcznieć).

Na patelni rozsmarować łyżeczkę oliwy (najlepiej ręcznikiem papierowym), łyżką nałożyć ciasto, uformować kotleciki (3-4), smażyć na bardzo wolnym ogniu z dwóch stron.

W tym czasie przygotować DIP: wymieszać wszystkie składniki.

Podawać z dipem, udekorować pietruszką :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !