Sposób przygotowania

Płatki owsiane ugotować w mleku (ok 3/4 szklanki), kaszę ugotować w wodzie - wystudzić.

Por i brukselki pokroić drobno, poddusić w małej ilości wody, odcedzić.

Twaróg odcisnąć, wymieszać z mąką, jajkami, przyprawić solą, pieprzem , gałką muszkatołową. Dodać kaszę, płatki owsiane, słonecznik, warzywa, połowę posiekanej dymki, zamieszać. Ciasto powinno być bardzo gęste.

Na niewielkiej patelni rozgrzać łyżeczkę tłuszczu, rozsmarować na całej patelni ciasto i smażyć z 2 stron na złoty kolor, bądź smażyć małe placuszki.

Placek rozkroić na trójkąty, posypać pozostałą dymką, podawać z dipem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !