Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na noc. Fasolę wraz z wodą w której się moczyła wlac do garnka, uzupelnić wodą i zagotować. Dodać żeberko, przyprawy (oprócz majeranku), czosnek w łupince lekko zmiażdżony, pokrojone warzywa. Wszystko gotować na wolym ogniu około godziny. Żeberka wyjąć, jeśli lubimy zupy gęste zagęścić mąką, dodać mięso z żeberek przyprawić majerankiem. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    już dawno takiej nie jadłam - a jest pyszna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !